Start met een GRATIS proefles?

We laten je graag zien wat het volgen van autorijlessen bij Rijschool Linksaf inhoudt. Daarom bieden we je een gratis proefles aan. Deze kost je dus niets. Tijdens de proefles gaan we in op onze werkmethode en het plan van aanpak.

Je hebt rustig de tijd om met ons kennis te maken en te kijken of het klikt met je instructeur. Aan het einde van de proefles stellen we gezamenlijk een lesplan op, dat aansluit bij je wensen en vaardigheden, en zo een reëel beeld geeft van het benodigde traject naar je uiteindelijke doel: het behalen van je rijbewijs.

Wat is ons Lesplan?

Rijschool Linksaf biedt je verschillende rijopleidingen, afgestemd op jouw wensen en rijniveau. Daarom beginnen we altijd met een gratis proefles, waarin we samen bekijken wat voor jou de juiste aanpak is. Daarna spreken we het lesprogramma af dat het beste bij je past.

Natuurlijk bieden we je de mogelijkheid om ‘s avonds, in het weekend of meerdere keren per week te lessen. Verder helpen we je graag bij je theorie, en begeleiden we je bij faalangst.

Volg praktijklessen

Na je eerste proefles en het opstellen van je lesplan begin je aan de rijopleiding. De praktijklessen van Rijschool Linksaf bestaan uit 60 minuten. Hiernaast kan je ook rijlessen boeken van twee uur achter elkaar, of meerdere keren per week lessen. Je volgt je lessen onder deskundige leiding van je vaste instructeur. De lessen worden zorgvuldig opgebouwd aan de hand van je instructiekaart.

Je vorderingen houden we bij in je instructiekaart en Rijles agenda, zodat je weet welke onderdelen je al onder de knie hebt en welke er nog volgen. We zoeken alle situaties op die voor het veilig autorijden van belang zijn en oefenen net zolang totdat je deze goed beheerst. Ook zullen we je goed trainen in de bijzondere verrichtingen. Hiernaast zullen we ons richten op het behalen van het examen, en de routes die je vanaf het CBR kan verwachten proefrijden en oefenen. Zo kom je optimaal voorbereid op je examen en staan je daar geen verrassingen te wachten.

De Tussentijdse toets

Een Tussentijdse Toets stelt je in staat om je vorderingen voor het praktijkexamen te testen. Zo krijg je een indruk van het examen en kan je alvast wennen aan het verloop ervan. De toets is een rijtest die wordt afgenomen door CBR en verloopt als een echt examen.Tevens wordt bij een positief resultaat vrijstelling gegeven voor de bijzondere verrichtingen tijdens het eerste praktijkexamen. Deze Tussentijdse Toets verhoogt uw kans om tijdens het eerste examen een maximaal resultaat te behalen. De Tussentijdse Toets volgt meestal na 2/3 van de opleiding.Door de toets ben je beter voorbereid op het uiteindelijke afrijden.

Onderzoek heeft uitgewezen dat een Tussentijdse Toets de slagingskans met twintig procent kan doen toenemen.

Rijschool Linksaf adviseert daarom dat de optionele Tussentijdse Toets wordopgenomen in je les pakket. Natuurlijk ben je hier helemaal vrij in. Zo ben je nog beter voorbereid op je examendag.

Op naar het praktijkexamen

Na het behalen van je theoriecertificaat en het goed doorlopen van je opleiding volgt het praktijkexamen. Hier laat je de examinator van het CBR zien dat je over voldoende rijvaardigheid beschikt om veilig aan het verkeer deel te nemen.

Het praktijkexamen voor de personenauto begint en eindigt op de locatie van het CBR en duurt 55 minuten. Hiervan zal ongeveer een kwartier gebruikt worden voor een introductie en voor de toelichting op de uitslag achteraf. Je zult ongeveer 40 minuten op de weg zijn.

De instructeur van Rijschool Linksaf gaat met je mee naar het examen en legt je precies uit wat er zal gebeuren en wat er van je verwacht wordt. Je kan in je eigen, vertrouwde, lesauto examen doen, en de instructeur rijdt, als je dat wilt, met je mee. Zo maakt hij je het zo makkelijk mogelijk en kan hij je na afloop van het examen zijn visie geven op de uitslag. Op de website van het CBR vindt je meer informatie over de gang van zaken rondom het praktijkexamen.

16,5 jaar? Starten maar!

Autorijden is wettelijk toegestaan voor personen van 18 jaar en ouder, die in het bezit zijn van een geldig rijbewijs. 2toDrive (begeleid rijden) is een mogelijkheid om die leeftijdsgrens te verlagen. 1 November 2011 is 2toDrive gestart, het begeleid rijden experiment waardoor jij eerder kunt beginnen met rijlessen! Jij hebt NU dé kans om eerder je rijbewijs te halen! Door 2toDrive kun je al vanaf 16,5 jaar rijlessen volgen.

Vanaf de dag dat jij 17 bent geworden kan je rijexamen doen. Ben je geslaagd? Dan mag je tot je 18de verjaardag alleen de weg op onder begeleiding van de door jouzelf gekozen coach(es). Je hoeft dus niet meer tot je 18de te wachten voordat je eindelijk met rijlessen mag beginnen. Je 2toDrive rijbewijs is ook geldig als AM (brommer) rijbewijs. Op de brommer mag je wel alleen rijden. Rijschool Linksaf Helpt je hier graag mee.